Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 17.02 2015. godine, u ulici Trg BiH, u prostorijama Općinskog suda u Zenici, od strane lica M.E. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo upućivanjem ozbiljnih prijetnji policijskom službeniku. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 17.02.2014. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u teretno motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka A26-K-224, vlasništvo firme „Vizen“ iz Viteza. Tom prilikom, iz unutrašnjosti vozila otuđeni su razni prehrambeni artikli. Brzom intervencijom policijskih službenika, na licu mjesta je zatečeno lice Č.E. iz Zenice, koje je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 16/17.2.2015. godine, u mjestu Topčić Polje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u radionicu „Uslužni obrt Ajanović“, vlasništvo A.F. iz Zenica. Tom prilikom, iz radionice je otuđena određena količina elektro i drugog alata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U toku noći 16/17.02.2015. godine, u mjestu Poljice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Energopetrol“ iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 17.02.2015. godine, u mjestu Vukovo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Nestro“, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 17.02.2015. godine, na putu M-4, u mjestu Matuzići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A91-T-251, kojim je upravljao Š.I. iz Tešnja. Prilikom kontrole i pregleda, kod navedenog lica je pronađena određena količina materije koja asocira na opojnu drogu speed. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Žepče

Dana 17.02.2015. godine, u 21,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratio S.S. iz Žepča i prijavio da je u toku provala u prizemlje njegove kuće u mjestu Donja Golubinja. Brzom intervencijom policijskih službenika, na mjestu izvršenja krivičnog djela zatečeni su K.A. i Č.A., oba iz Zenice. Isti su lišeni slobode i zadržani u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba