Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Dana 20/21.02.2015. godine u vremenu od 18,00 do 15,45 sati u mjestu Pepelari izvršena je teška krađa u vikend kuću vl. B.H. iz Zenice. Otuđena mesingana česma. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije te je lice mjesta fotografisano.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do Kantona Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, u pet saobračajnih nezgoda, tri lica zadobila su teže i tri lica lakše tjelesne povrede.

Maglaj

Dana 21.02.2015. godine u 16,00 sati na lokalnom putu u mjestu Jablanica dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza pmv marke “Škoda” reg. broja K73-A-249 kojim je upravljao M.E. iz Maglaja. U nezgodi, lice B.M. iz Jablanice, suvozač, zadobio je teže tjelesne povrede.Izvršen uviđaj od strane istražitelja uz upoznavanje tužioca.

Žepče

Dana 21.02.2015. godine u 02,00 sati na regionalnom putu Žepče-Zavidovići u mjestu Bistrica dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza pmv marke “Fiat Punto” reg. broja A56-M-824 kojim je upravljao V.D. iz Bistrice. U nezgodi, navedeni vozač te suvozač S.M. zadobili su teže tjelesne povrede.

Izvršen uviđaj od strane istražitelja.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba