Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.02.2015. godine, u ulici Zije Dizdarevića, od strane lica S.E. iz Zenice, izvršen je napad na policijskog službenika prilikom vršenja službene radnje, dok je od strane lica S.E. iz Zenice, izvršeno sprečavanje policijskih službenika prilikom vršenja službene radnje. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje.

U toku noći 21/22.02.2015. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u ugostiteljski objekat „2Z“, iz kojeg je otuđena određena količina predmeta i alkoholnog pića. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Visoko

U toku noći 21/22.02.2015. godine, u mjestu Donja Zimča, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikendicu, vlasništvo N.M. iz Sarajeva, iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 22.02.2015. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je tokom dana 21.02.2015. godine, u mjestu Golubinja, od strane nepoznatog lica, iz kuće u vlasništvu M.J., izvršena krađa ženske torbice u kojoj se nalazila određena količina novca, zlatnog nakita, te lična dokumenta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 22.02.2015. godine, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak, u mjestu Podtušnjići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka J47-J-857, kojim je upravljao O.S. iz Visokog. Tom prilikom, navedeni vozač, kao i suvozač O.H. iz Visokog, zadobili su teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 22.02.2015. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Goliješnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka J56-A-414, kojim je upravljala H.A. iz Žepča, i pješak Š.A. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba