Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko
Dana 26.02.2015. godine, u ulici Kadije Uvejsa, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „Renault-Megane“, registarskih oznaka O15-M-885, vlasništvo P.S. iz Fojnice, iz kojeg je otuđen pištolj marke „HS 9“, kalibra 9×19 mm. Istražitelji Policijske stanice Visoko su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj
U toku noći 25/26.02.2015. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u četiri magacinska prostora, vlasništvo Rudnik mrkog uglja Kakanj, odakle je otuđena određena količina rezervnih dijelova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče
Dana 26.02.2015. godine, u ulici Radovlje, iz kuće u vlasništvu S.-T.A., izvršena je krađa mobitela i 10 šteka cigareta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica
Dana 26.02.2015. godine, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka A16-O-107, kojim je upravljao B.A. iz Zenice, i pješak P.S. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Zavidovići
Dana 25.02.2015. godine, oko 23,15 sati, u mjestu Krivaja-Bare, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza u potok putničkog motornog vozila marke „Hyundai“, registarskih oznaka AB 8765, kojim je upravljao M.E. iz Zavidovića. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobio je vozač M.E., dok je teške tjelesne povrede zadobila suvozač M.I. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Usora
Dana 26.02.2015. godine, u 18,30 sati, na magistralnom putu M-4, u mjestu Žabljak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: teretno motorno vozilo marke „Man“, registarskih oznaka E54-T-672, kojim je upravljao B.B. iz Teslića, teretno motorno vozilo marke „Man“, registarskih oznaka A80-M-980, kojim je upravljao M.R. iz Teslića, i putničko motorno vozilo marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka A59-K-560, kojim je upravljao M.G., rođen 1972. godine, iz Tešnja, koji je tom prilikom smrtno stradao. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je osam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba