Javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave II u Visokom (7) i Policijske uprave Žepče (2).

Visoko

U toku noći 07/08.04.2015. godine, u mjestu Donje Moštre, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću i garažu, vlasništvo D.M., odakle su otuđena dva televizora, te određena količina raznog alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 08.04.2015. godine, u ulici Hadžijina voda, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad J.A. iz Visokog, od koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikovanju i pronalasku počinioca istog.

Žepče

Dana 08.04.2015. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW Golf“, registarskih oznaka A43-K-620, vlasništvo Č.B., iz kojeg je otuđen auto radio CD uređaj.Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

mupzdk.gov.ba

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba