Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici i Policijske uprave Žepče.

Zenica

U vremenskom periodu od 04.12. do 06.12.2015 .godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo B.Z., iz kojeg je tom prilikom otuđen televizor. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u istoj ulici, kod malodobnog lica H.K. pronašli otuđeni predmet. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

U toku dana 06.12.2015. godine, u mjestu Donji Lug, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo J.M., iz koje je otuđena određena količina novca, nakita i torbica sa dokumentima. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(MUP ZDK)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba