Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (2).
Kakanj

Dana 05.05.2016. godine, u mjestu Ričica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka E29-K-774, kojim je upravljao L.Đ. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da se navedenim vozilom prevozi 25 vreća uglja za koji navedeno lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Istražitelji Policijske stanice Kakanj nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
 
Zavidovići

Dana 04/05.05.2016. godine, u ulici Branilaca, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarskih oznaka DS-621-GB, vlasništvo K.I. iz Zavidovića. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.
 
Žepče

Dana 05.05.2016. godine, u mjestu Tatarbudžak, izvršeno je krivično djelo krađa iz pomoćnog objekta-garaže, vlasništvo T.I., odakle su tom prilikom otuđena tri akumulatora. Policijski službenici Policijske stanice Žepče nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 05.05.2016. godine, u 02,40 sati, u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza motocikla marke “APN-6”, bez registarskih oznaka kojim je upravljao S.D. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba