Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 13.10.2016. godine, u ulici Derviša Imamovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo A.N., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca i mobilni telefon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 13.10.2016. godine,putem telefona u Policijsku stanicu Breza obratio se dežurni radnik RMU Breza, te prijavio da je od strane nepoznatog lica izvršeno oštećenje transportne gume na glavnom transportnom niskopu u RMU Breza. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Zavidovići

U toku noći 12/13.10.2016. godine, u mjestu Stavci, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo F.E., iz koje su tom prilikom otuđene dvije motorne pile. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.
 
Žepče

Dana 13.10.2016. godine, u mjestu Donja Golubinja, iz auto servisa „Vulkanizer“, vlasništvo K.A., izvršena je krađa dva pneumatika od traktora i jedne aluminijske felge od putničkog motornog vozila. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dana 13.10.2016. godine, na putu M-17 u mjestu Jelina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

    putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka J97-M-501, kojim je upravljao I.M. iz Zenice,
    teretno motorno vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka O34-A-750, kojim je upravljao T.J. iz Prnjavora,
    putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka T09-E-858, kojim je upravljao Š.U. iz Travnika, i
    putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka E98-J-608, kojim je upravljao M.H. iz Zenice.

Tom prilikom, suvozač iz vozila “Škoda”, Š.N. iz Travnika, zadobila je teške tjelesne povrede, dok su navedeni vozač vozila “Ford”, te saputnik iz vozila “Škoda”, Š.K. iz Travnika, i suvozač iz vozila “VW Golf”, T.S. iz Zenice, zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 13.10.2016. godine,u mjestu Vukovo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Peugeot”, registarskih oznaka E18-A-189, kojim je upravljala H.M. iz Doboja, i parkirano putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih oznaka M75-A-861, vlasništvo R.K. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni vozač H.M. zadobila je teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Dana 13.10.2016. godine, u ulici Patriotske lige, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Škoda“, registarskih oznaka T31-O-042, kojim je upravljala Š.S. iz Tešnja. Tom prilikom, ista je zadobila neutvrđen stepen povreda. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba