U toku noći 21/22.11.2016. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo M.J., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 22.11.2016. godine, u ulici Jalijski put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo Š.F., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.11.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo I.Dž., iz kojeg je tom prilikom otuđen laptop. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 22.11.2016. godine, u ulici Sarajevska, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „Opel-Corsa“, registarskih oznaka A05-E-516, kojim je upravljao A.N. iz Visokog. Prilikom kontrole i pregleda vozača i vozila, navedeno lice je policijskim službenicima dobrovoljno predalo jedan smotuljak sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, a nad licem A.N. je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba