Dana 01.03.2017. godine, u mjestu Gornji Lug, izvršena je provala u kuću, vlasništvo H.N., kojom prilikom je pričinjena materijalana šteta, dok iz kuće ništa nije otuđeno. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
 
KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 01.03.2017. godine, u 01,40 sati, u ulici Sarajevska, policijski službenici su zaustavili putničko motorno vozilo marke „Citroen”, registarskih oznaka T05-O-006, kojim je upravljao D.A. Izvršenim pregledom, kod navedenog lica pronađena je pvc vrećica sa sadržajem biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,7 grama, dok je prilikom pregleda suvozača S.A., pronađena pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,6 grama. Oba lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Visoko

Dana 01.03.2017. godine, u mjestu Donje Moštre, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Toyota“, registarskih oznaka J14-M-271, kojim je upravljao B.Z., dok su se u vozilu nalazila i lica E.T. i K.T., svi iz Visokog. Izvršenim pregledom lica i vozila, ispod sjedišta lica E.T. pronađeni su vatreno oružje-pištolj marke „Zastava“ i bejzbol palica. Lice E.T. je lišeno slobode i privedeno u prostorije za zadržavanje Policijske stanice Visoko, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Zavidovići

U vremenskom periodu od 28.12.2016. godine do 01.03.2017. godine, u mjestu Predražići, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo I.M. Tom prilikom, otuđeno je 50 litara rakije. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba