Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave civilne zaštite, Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, pripadnici PVJ i građani Maglaja od jutros tragaju za Esadom Omersoftićem (19) koji je u noći sa 31. decembra na 1. januar sletio automobilom u rijeku Bosnu u Maglaju.

Timovi MUP-a, FUCZ i Kantonalne uprave za civilnu zaštitu sa ukupno 5 čamaca pretražuju korito i obale rijeke Bosne od Maglaja prema Doboju s ciljem pronalaska tijela nestalog mladića.

Kako je u izjavi za medije kazala Majda Kovač, portparol FUCZ, tri njihova tima sa čamcima su u Maglaju a i ronilački tim Federalne uprave za civilnu zaštitu je u pripravnosti za sutra ukoliko bude bilo potrebe te ako se bude moglo roniti.

-"Naši timovi su nešto prije deset sati stigli u Maglaj. To su timovi za spašavanje u vodi i pod vodom, a također naš ronilački tim je u pripravnosti za sutra ako se mogne roniti i bude potrebno. Danas od ranih jutarnjih sati pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj, njih 14 sa posebnom opremom su na terenu, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, specijalna jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom. Zatim, Kantonalna služba civilne zaštite sa jednim čamcem i peteročlanom posadom" - kazala je Majda Kovač, portparol Federalne uprave civilne zaštite.

Porodica je uputila apel svim sugrađanima da im pomognu u pretrazi obala rijeke Bosne kako bi se tijelo što prije pronašlo. Brojni sugrađani su se odazvali apelu.

Svi građani pozivaju se na oprez s obzirom na klizav teren i nabujalu rijeku.

(maglajinfo.com)

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba