Općina Zavidovići objavljuje Javni poziv za dodjelu općinskih podsticaja sa “Transfera za razvoj poljoprivrede” planiranog u Budžetu Općine Zavidovići za 2018. godinu. Ove godine općinski načelnik Zavidovića odlučio je poticati proizvodnju ljekovitog bilja i plasteničku proizvodnju i na području općine Žepče, mjesta Vrbica i Ljeskovica. 

Opći uslovi za prijavu su sljedeći:

– Da podnosilac zahtjeva za podsticaj ima prebivalište kao fizičko lice ili sjedište za pravna lica na teritoriji općine Zavidovići
– Podsticaj mogu ostvariti sva pravna i fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih
gazdinstava i Registar klijenata kao nositelji poljoprivredne proizvodnje ili kao članovi PPG-a
umjesto nositelja.
– Podsticaj se može ostvariti samo za proizvodnje koje su prijavljene  u RPG u Općini Zavidovići a koje se odnose na proizvodnju u stočarskoj ili biljnoj proizvodnji.
– Podsticaj ne mogu ostvariti lica koja su u ranijem periodu nenamjenski utrošila sredstva za podsticaje dobijena od Općine, kao ni lica koja imaju bilo kakvih  neizmirenih obaveza prema Općini Zavidovići, niti lica koja su ranije ostvarila podsticaj prevarom.
– Korisnici sredstava iz ovog programa, koji su pravna lica i obrtnici, dužni su dostaviti potvrdu
nadležne porezne uprave da nemaju dospjelih, a neizmirenih poreznih obaveza.
– Zahtjevi za podsticaj, sa propisanom dokumentacijom, dostavljaju se na protokol Općine   Zavidovići od 02. aprila 2018. godine do 30. maja 2018. godine.

Preuzmite Javni poziv klikom OVDJE.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba