Trodnevna radionica na temu "Poslovno planiranje" održana je u Žepču od 18.- 20. aprila 2011. godine. Teme obuhvaćene radionicom su uvod u poduzetništvo, izbor poslovne ideje, svrha i sadržaj poslovnog plana, korak po korak kroz poslovni plan (Sažetak poslovnog plana, proizvod / usluga, tržišni pregled) itd.

Radionici su prisustvovale nezaposlene osobe sa područja općine Žepče, koje su evidentirane na listi Biroa za zapošljavanje, a predavači su bili poslovni savjetnici REZ agencije Adnan Gazija i Kenan Kesić, te uposlenici REZ agencije.

Radionica je prvi dio projekta "STARTER- edukativni program za poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje", koji implementira REZ agencija u saradnji sa općinama Busovača, Maglaj, Novi Travnik, Travnik i Žepče. Projekt finansira Ambasada Kraljevine Norveške u BiH.

Svi polaznici će na kraju radionica sa svojim poslovnim planom moći aplicirati na Start- up fond u iznosu od 15. 000, 00 KM, koji je osiguran od strane svake općine partnera u projektu, a koristit će se za podršku tri najbolja poslovna plana u otvorenom konkursu. Na taj način će se kroz projekt osigurati podrška osnivanju novih preduzeća i otvaranju novih radnih mjesta.

Radio Žepče

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba