U povodu Dana Europe na Jahorini je održana Svečana akademija Europskog pokreta u BiH kao aktivnost obilježavanja Dana Evrope u BiH 2011.

Uz prisustvo velikog broja uvaženih zvanica, predstavnika diplomatskog kora u BiH, političkog, javnog, gospodarskog i kulturnog života BiH, na svečanosti su uručena priznanja Europskog pokreta u BiH pojedincima i kolektivima zaslužnim za promociju europskih integracija i regionalne saradnje u tom procesu.
Predsjednik Europskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, podsjetio je da je Dan Europe prvi put u BiH obilježen 2005. godine sa malim brojem ljudi u Zavidovićima, ističući da skup na Јahorini pokazuje da društvena zajednica sve više prihvata proces europskih integracija.

"Bosnu i Hercegovinu očekuje mnogo posla na putu prema EU, prije svega treba poštovati međunarodne obaveze prema potpisanim sporazumima i težiti ispunjavanju kriterija i dostizanju europskih standarda."- izjavila je direktorica Direkcije za europske integracije BiH Nevenka Savić.

Na Svečanoj akademiji pod nazivom ''Pet do dvanaest - vrijeme je za Evropu'', koju organizuje Europski pokret u BiH, Općini Žepče dodijeljena je Zahvalnica za posebne zasluge u osnivanju i razvoju Europskog pokreta u BiH. Zahvalnicu je u ime općinskog načelnika primio Damir Jukić, savjetnik načelnika općine Žepče.


U kulturnom dijelu programa nastupile su operne dive Ana Babić, Aida Čorbadžić, kao i mlada talentovana Iva Augustinović iz Žepča koja je svojim izvedbama oduševila sve prisutne.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba