09. maja je obilježen Dan Europe. Podsjetit ćemo da je na Svečanoj akademiji pod nazivom ''Pet do dvanaest- vrijeme je za Evropu'', koju organizuje Europski pokret u BiH, Općini Žepče dodijeljena Zahvalnica za posebne zasluge u osnivanju i razvoju Europskog pokreta u BiH.

Uspješna je bila i Srednja mješovita škola "Žepče" koja je uključena u Europski pokret u BIH, Direkcija za EU intergracije. Na kvizu „Sat za Europu“ koji je održan u Sarajevu, značajan uspjeh ostvarile su tri maturantice ove srednje škole tako da su se plasirale u drugi krug takmičenja. Tom prilikom učenice su sa prof. Ivicom Penićem posjetile Parlament i prostorije EU koje se nalaze u Sarajevu. Ovogodišnji program je otvorio norveški ambasador.

Cilj ovog projekta je da nadareni i odlični učenici SMŠ budu nagrađeni stipendijom i da imaju mogućnost studirati u nekoj od zemalja Europske unije, a pokrovitelji bi bili ambasadori tih zemalja.

"Nadamo se da će Srednja mješovite škola Žepče i u budućnosti biti uključena u sve projekte koje Europski pokret u BiH bude realizovao. Obećali su posjetiti našu školu i donirati knjige, računarsku opremu itd. U posljednje vrijeme sve je češća saradnja sa NVO. Nedavno su nas posjetili austrijski predstavnici iz Rotary kluba preko kojih smo ostvarili donaciju za ekonomsku školu, tako da bi već naredne godine jedna takva učionica bila i opremljena. Predstavnici iz Turske također su obećali opremiti jedan fonetski kabinet za strane jezike. Ponosni smo i zahvalni jer je ova godina jedna od uspješnijih u ovom razdoblju.", kazao je prof. Ivica Penić.

Naredne sedmice, tačnije 18. maja obilježava se i Dan Srednje mješovite škole Žepče.

Autor: Radio Žepče

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba