Sa rješavanjem jednog nastao je drugi problem za mještane žepačkog naselja Polje. Proširenjem i asfaltiranjem puta prema naselju konačno je ovih dana stavljena tačka na dugogodišnji problem koji je mučio 250 mještana ovog naselja u MZ Begov Han.

Prilaz kućama

Put koji je predstavljao jedini prilaz naselju godinama se nije mogao sanirati jer se nalazi uz pružni pojas. Loša i uska putna komunikacija prema naselju, koja je ličila na širu pješačku stazu, uslovljavala je mještane da godinama, pogotovo u zimskom periodu nakon snježnih padavina, koriste prugu kao alternativni putni pravac i prilaz kućama.

Kako bi se konačno stalo ukraj bezbjedonosnim problemima s kojima su se godinama svakodnevno susretali stanovnici Polja, rukovodstvo MZ Begov Han na čelu sa predsjednikom Asimom Avdušinovićem pokrenulo je konkretne aktivnosti kako bi se problem konačno riješio. Uz susretljivost Općine Žepče i Željeznica FBiH, koja je dala saglasnost za proširenje puta uz pružni pojas, žitelji ovog naselja, kako kaže Avdušinović, konačno mogu bezbjedno doći do svojih domova.

Hitno riješiti

Put je proširen a iz budžeta kapitalnih ulaganja općine i kantona i asfaltiran u dužini od oko 600 metara. Stanovnici Polja ne kriju zadovoljstvo i sreću zbog dobijenog prilaznog puta, ali su asfaltiranjem dobili novi problem.

Naime, položeni asfalt omogućio je nesavjesnim vozačima da ne poštuju ograničenja, što je potencijalna opasnost za sve pješake a posebno djecu koja svakodnevno putuju u školu.
Prema riječima mještanina Admira Zgrče, problem bi trebalo što hitnije riješiti postavljanjem “ležećih policajaca” kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

R.Agić

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba