Marija Filipović je rođena 17. septembra 1993. godine. Učenica je III. razreda Ekonomske škole Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ Žepče. Živi u Lug- Brankovićima.
Ne tako davno, počela se baviti i manekenstvom, što je postala njena velika ljubav.

Sve je počelo jednim pozivom…

Prije dva mjeseca Marija je dobila poziv za sudjelovanje na Sarajevo Fashion Weeku, gdje je sniimila i modni book. Stupila je u kontakt sa modnom agencijom iz Tuzle koja ima škole u većim gradovima Bosne i Hercegovine. Smatrala je da se takav poziv ne odbija i hrabro krenula u svijet modelinga. U maju ove godine, okrunila se titulom Miss Zeničko-dobojskog kantona 2011. godine i tako osigurala mjesto na IZBORU ZA MISS FEDERACIJE BIH. I tu nije ostala neprimijećena. Izabrana je među 13 najljepših djevojaka FBIH koje su dobile šansu natjecati se na državnom izboru ljepote.

„Trenutno sam zaokupljena obvezama u školi, ali u stopu pratim i sve pripreme za državni izbor koji će se održati krajem juna. Uskoro putujemo u Tursku gdje će se održati finalne pripreme za Izbor ljepote. S radošću iščekujem tih 15 dana gdje ću sa ostalim djevojkama doživjeti jedno nezaboravno iskustvo. Nadam se da pored napornog rada neće izostati i dobri tulumi. I nakon izbora ću se nastaviti baviti ovim poslom, iako je škola prioritet. Zahvalna sam svim sponzorima koji su me pratili proteklih mjeseci. Bili su mi velika podrška“- sa smiješkom ističe Marija.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba