Europska unija i Nacionalna i univerzitetska biblioteka Sarajevo pokrenuli su projekat pod nazivom „Žensko pismo“. Projekt se izvodi na regionalnom nivo između BiH i Crne Gore, a u okviru BiH njime je obuhvaćen i grad Žepče.

Regionalni projekat uz NiUB Sarajevo organizuju i Dragan Marković, jedan od idejnih tvoraca ovog projekta kao i Radomir Uljarević, predsjednik Udruženja izdavača i knjižara Crne Gore. Našu općinu predstavlja Sabina Maličbegović, direktorica JU Opća biblioteka "Žepče", što je i bio jedan od uslova za odabir za učešće u regionalnom projektu. Ništa manje nisu važne činjenice da se gđa. Maličbegović ostvarila na polju pisane riječi kao priznata pjesnikinja i uvažena članica naše društvene zajednice, prvenstveno kao žena, jedan od glavnih stupova našega društva.

Ovaj projekat je jednim dijelom realiziovan prošle sedmice na sajmu knjige u Tuzli, a planirani su i Sarajevo, Foča i Trebinje, a u Crnoj Gori gradovi Bijelo polje, Nikšić i Herceg Novi. Konačni cilj projekta „Žensko pismo" je zajednička knjiga sa istim nazivom.
Radio Žepče
(5 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba