Beživotno tijelo 17-godišnjeg Ejuba Nadžaka iz Željeznog Polja, u općini Žepče, pronađeno je na koti 803 u širem regonu tog naselja.

Uprkos intenzivnoj potrazi, mještani Orčevića, lovci iz Željeznog Polja i Žepča, te članovi Gorskih službi spašavanja iz Zavidovića, Žepča i Zenice nisu uspjeli spasiti 17-godišnjeg mladića koji je u petak popodne iz škole u Žepču pješice krenuo kući u Željezno Polje.

"Uzrok smrti su najvjerovatnije promrzline. Međutim, zahtijevala sam da se izvrši obdukcija leša.", kazala je doktorica Mersija Zvekić iz Doma zdravlja Žepče.

Kada se Ejub u petak navečer nije vratio iz škole, roditelji su obavijestili policiju. Iste noći mještani su organizirali potragu, ali su informacije o mogućem tragu dobili tek jučer kasno popodne. Sasvim je sigurno da su vremenske neprilike odredile ishod ove tragedije.

Pred porodičnom kućom nesretnog mladića rođaci i prijatelji, a u naselju Orčevići nevjerica i tuga. Nikada se neće doznati zašto se nesretni mladić odlučio na 15 kilometara dugo pješačenje preko planine, koje je kobno okončao tek kilometar od naselja u kojem je živio.

(0 glasova)