Udruženje pčelara „Žepče“ iz Žepča, u petak 24. februara 2012. godine održalo je Godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Jozo Đuzel podnio Izvještaj za 2011. godinu.

U proteklom periodu održano je sedam sjednica Upravnog odbora na kojima se raspravljalo o problematici rada Udruženja. U martu 2011. godine izabrano je novo rukovodstvo, te je izvršena doregistracija. Zbog finansijskih razloga, ovo udruženje i pored velikih napora nije uspjelo realizovati Školu pčelarstva.

Kada je u pitanju ostvarivanje poticaja, pčelarima koji imaju 20 i više košnica bit će isplaćena novčana sredstva.

U protekloj godini organizovana je i posjeta Sajmu pčelarstva u Beogradu. Na Skupu pčelara JI Balkana koji je održan od 18. do 22. marta 2011. godine sudjelovao je i član Udruženja Nedžad Mulabdić koji je tom prilikom izložio probleme s kojima se susreću pčelari na ovim prostorima.

Pčelarstvo „Mulabdić“ iz Žepča je na Sajmu pčelarstva i pčelarske opreme Bee fest Sarajevo 2011. godine osvojilo tri zlatne i jednu srebrnu medalju što je zaslužilo i plaketu grada Žepča.

Udruženje pčelara „Žepče“ ističe dobru saradnju sa načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom, Razvojnom agencijom Žepče, Udrugom poduzetnika i poslodavaca Žepče (odjel Agroinkubator), Veterinarskom stanicom Žepče, te JU „Dom kulture“ Žepče.

U ovoj godini, Udruženje pčelara „Žepče“ nastavlja sa aktivnostima oko organizacije Škole pčelarstva, stručnih predavanja, kao i posjete sajmovima. Na taj način nastoji se popularizirati pčelarstvo i privući što veći broj novih članova.

U narednom periodu, u saradnji sa Agroinkubatorom Žepče i RAŽ intenzivnije će se raditi na izradi projekata, kao i na saradnji sa veterinarskim i inspekcijskim službama u oblasti pčelarstva. Kao i do sada, nastavit će se suradnja sa ostalim udruženjima u okruženju.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba