Posjeta potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića i federalnog ministra obrazovanja i nauke Damira Mašića Srednjoj mješovitoj školi Žepče, koja je bila planirana za petak 09.03.2012. u pratnji načelnika Općine Žepče Mate Zovke, nije bila realizirana.

U zajedničkoj izjavi Svetozara Pudarića i Damira Mašića ističe se da se političko sljepilo pokazalo još jednom kao kočnica napretka u bh. obrazovanju.

Načelnik općine, kojem prema Ustavu Zeničko-dobojskog kantona pripadaju ovlasti nad osnovnim i srednjim obrazovanjem u Žepču, odbio je da se vode razgovori o stanju u Srednjoj mješovitoj školi Žepče.

U izjavi se podsjeća da je potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić krajem januara posjetio SMŠ "Žepče" i ocijenio da je ova škola jedinstven i specifičan primjer rješenja za škole u kojima se nastava realizira prema dva nastavna programa. Rukovodstvo škole tada je izrazilo želju da potpredsjednik Pudarić ponovno posjeti školu, ovaj put u pratnji federalnog ministra obrazovanja i nauke da bi pokazali na koji način oni prevazilaze podjele.

Škola u Žepču ima jedan ulaz, jednu zbornicu, jedno Vijeće učenika, te iste nastavnike koji izdvode nastavu na dva različita nastavna plana i programa.

"Ova nije priča o dvije škole pod istim krovom, ovdje je mnogo više zajedništva nego podjela, zato iznenađuje činjenica da rukovodstvo općine Žepče u čijoj je nadležnosti škola ne želi na ovakvom primjeru graditi bolje odnose i dalje ih unapređivati", zaključuje se u zajedničkoj izjavi Pudarića i Mašića.

Autor: FENA

Priopćenje za javnost Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg OV

Zbog informacija plasiranih u javnost zajedničkom izjavom gosp. Svetozara Pudarića i gosp. Damira Mašića oko nerealizirane posjete Srednjoj mješovitoj školi „Žepče” u Žepču, želimo istinito informirati javnost o razlozima ovakvog poteza Općine Žepče.

U posjeti koju je gosp. Pudarić imao ovoj školi 31.01.2012. godine u organizaciji SDP-a Žepče, istaknuto je da je ova škola na jako lošem glasu.

Do zajedničkog susreta planiranog za 09.03.2012. godine nije moglo doći, jer je susret tražen zbog, kako je navedeno „zbog specifičnosti problema u kolektivu SMŠ Žepče”.

Da je bilo političkog sljepila, ne bi problem bio riješen, nego je baš obratno: bila je poltička dalekovidnost i problem je riješen još 2004. godine bez ičije pomoći. Sve je završeno preko Općinskog vijeća Žepče, Općinskog načelnika i rukovodstva SMŠ „Žepče”.

Ujedno želimo demantirati izjave oko „specifičnosti problema” u ovom školskom kolektivu, jer je Srednja mješovita škola „Žepče” uistinu priča o uspješnom zajedničkom suživotu u kolektivu bez problema, što je posljedica dobro izgrađenih odnosa svih građana u općini Žepče.

Autor: Općina Žepče

(2 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba