U vozilu BMW, kojim je upravljao stradali Mijatović, nalazilo se još pet lica od koji je teško povrijeđen Benjamin – Dajan Budilica (22), dok su lakše tjelesne povrede zadobili Danijel Mijatović (23), Tomislav Mijatović (53), Ivica Ramljak (28) i Mladen Ramljak (22), svi iz Žepča.

BMW, koji je Mijatović vozio iz pravca Žepča prema Maglaju, kretao se velikom brzinom, zbog čega je 23-godišnjak izgubio kontrolu te vozilom zakačio VW polo koji se kretalo iz suprotnog pravca, a za čijim je upravljačem bio Ivica Lončar (42), takođe iz Žepča.

Nakon kontakta s polom, Mijatović je potpuno izgubio kontrolu nad BMW-om, te udario i u parkirani ford mondeo da bi na kraju u velikoj brzini vozilo udarilo u betonski stub pored puta.

Izjave očevidaca

Svjedoci, vozači dva teretna kamiona iz Splita, koji su se odmarali na obližnjoj benzinskoj pumpi, tvrde da je BMW išao preko 160 km/h, te da je nakon kontakta sa Lončarevim polom, stotinak metara bukvalno letio kroz vazduh. Od siline udara u stub, tijelo stradalog Kristijana Mijatovića ispalo je iz vozila.

Nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja Žepče, šestorica povrijeđenih prevezena su u Kantonalnu bolnicu Zenica i svi su izvan životne opasnosti.

Najteže povrede zadobio je Benjamin – Dajan Budilica, koji je zbrinut na Odjelu traumatologije. Na Odjelu za urgentnu medicinu obrađeni su i na “posmatranju” zadržani Tomislav Mijatović, Ivica Ramljak i Mladen Ramljak, dok su vozač pola Ivica Lončar i Danijel Mijatović otpušteni na kućno liječenje.

Kilometar dalje od mjesta nesreće, ispred šoping centra “Zovko”, u noći između utorka i srijede održan je veliki koncert na kojem su nastupili Dragana Mirković, Ivan Zak i Aleksandar Olujić.

Mještane iz sna probudilo zavijanje sirena vozila Hitne pomoći

Koncert koji je završen tri časa iza pola noći pratilo je preko 5.000 ljudi. Mještani Goliješnice, koje je iz sna probudilo zavijanje sirena vozila Hitne pomoći, kažu, kako pretpostavljaju da su i mladići iz BMW-a prisustvovali istom, bez obzira što se u trenutku nesreće njihovo vozilo kretalo iz suprotnog pravca od mjesta koncerta.

Na mjestu gdje je stradao Mijatović, 28. decembra prošle godine desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je u sudaru autobusa i kombija život izgubio Salih Perhat (66) iz Novog Šehera, kod Maglaja.

(0 glasova)
Označeno