Prigodnim programom u nedjelju 14.10.2012. godine na platou Doma kulture u Žepču obilježen je Dan općine Žepče.

Cijela protekla sedmica protekla je u znaku obilježavanja Dana općine. Održan je kros „Volim trčanje“ učenika iz četiri osnovne i dvije srednje škole s područja općine Žepče. Upriličena je primo-predaja opreme za zbrinjavanje otpada JP „Komunalno“ Žepče, zatim svečano obilježen završetak radova na uvođenju mjera energetske efikasnosti u javnoj rasvjeti u općini Žepče, te je svečano otvorena i Područna škola Ponijevo.

Subotnji dan je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima Domovinskog rata Žepče.

Potom je u kino dvorani „Doma kulture“ održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Žepče koju je predvodio predsjedavajući Muhamed Jusufović. Sjednici su se odazvali brojni gosti iz političkog, vjerskog, kulturnog i sportskog života općine Žepče.

Na proteklu godinu, kada su u pitanju realizirani planovi i projekti Općine Žepče osvrnuo se Općinski načelnik Mato Zovko koji se na početku zahvalio građanima na ukazanom povjerenju na nedavno održanim „Lokalnim izborima 2012.“, na kojima je ponovno izabran za načelnika općine Žepče.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i Javna priznanja Općine Žepče, Zahvalnice i Pohvalnice:

Javno priznanje povodom Dana općine Žepče dodijeljeno je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, ministru Adilu Osmanoviću za uspješnu saradnju i odobrene donacije. Nagradu je primio savjetnik Nurđehan Šahinović.

Javno priznanje- Pohvalnica uručena je Košarkaškom klubu „Žepče“ iz Žepča za postignute rezultate u sportu i na promoviranju općine Žepče. Nagradu je primio predsjednik KK „Žepče“ Vitko Lupić.

Javno priznanje- Pohvalnicu, Općinski načelnik je uručio i Crvenom križu Žepče, za humanitarni rad i promociju općine Žepče. Nagradu je primio predsjednik OO Crveni križ Žepče Jozo Antukić.

Javno priznanje- Pohvalnica za razvoj kulture, čuvanje običaja i promociju kulture i kulturne baštine općine Žepče dobilo je Kulturno- umjetničko društvo „Slovo o Žepču“. Nagradu je primila predsjednica KUD „Slovo o Žepču“ Zemira Mujičić.

Javno priznanje- Pohvalnica za razvoj kulture, čuvanje običaja i promociju kulture i kulturne baštine općine Žepče dobilo je i Hrvatsko kulturno- umjetničko društvo „Naši korijeni“ Bistrica. Nagradu je primio Bosiljko Zrno, predsjednik HKUD „Naši korijeni“ Bistrica.

Sjednicu su svečanijom učinili i muzički gosti, Orkestar muzičke škole „Katarina Kosača- Kotromanić“ Žepče, prof. gitare Ivan Spajić, te Ženska vokalna grupa „Emptianae“.

Po završetku sjednice, u Gradskoj kafani u Žepču upriličena je zakuska, nakon čega su se gosti ponovno uputili u Dom kulture gdje su uživali u šarenilu narodnih nošnji, igara i običaja na V Smotri folklora.

Na ovogodišnjoj smotri predstavilo se nekoliko kulturno-umjetničkih društava: KUD „Kralj Tomislav“ iz Tomislavgrada, Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Janja“ iz Janje (RS), KUD „27. juli“ iz Prokosovića, te domaćini KUD „Slovo o Žepču“ i HKUD „Naši korijeni“ Bitrica.

Na Dan općine, 14. oktobra održan je i Stolnoteniski turnir (Dom u Bistrici), a u večernjim satima od 19,00 na platou Doma kulture građani su uživali u Ribarskoj večeri uz zabavni program, ribu i vino.

Ribarsku večer uz već tradicionalini kotlić i riblju čorbu sportskog ribolovnog drušva "Bosna" iz Žepča, materijalno-tehnički potpomognuto sredstvima Doma kulture, Dan općine svojim pisustvom i aktivnim učešćem uveličali su i:

ženska vokalna grupa „Emptianae“,

tamburaški sastav „Stare tambure“,

rock bend "Doma kulture" Žepče,

bend „Hipnoza“ Zavidovići i

bend „The law“ iz Žepča.

Pogledajte šta je naša kamera tom prilikom zabilježila.

Dragi Žepčaci, sretan Vam Dan općine Žepče!

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba