Dvije osobe su izgubile život, a dvije povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se kasno popodne dogodila kod Žepča, potvrdio je kantonalni MUP.


Prema prvim informacijama, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka VK 845 CL, kojim je upravljao K.I., i putničko motorno vozilo opel astra, registarskih oznaka M41-O-505, kojim je upravljao Č.Dž. Tom prilikom, smrtno su stradali vozač i suvozač iz vozila mercedes, K.I., rođen 1964. godine, i F.A., rođen 1959. godine, oba iz Žepča, dok su teške tjelesne povrede zadobili vozač i suvozač iz vozila opel astra, Č.Dž. i P.B., oba iz Zavidovića. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče i inspektora Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 

Nesreća se dogodila na ulazu u tunel Karaula (M-17 Žepče-Maglaj) zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen.
Alternativni pravac za putnička vozila je lokalna obilaznica (preko Karaule), dok teretna vozila saobraćaju regionalnim putem Žepče-Zavidovići-Maglaj.

(5 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba