Katolički školski centar „Don Bosco“ Žepče u srijedu 17. travnja ove godine bio je domaćin Smotre Sveučilišta u Mostaru.

Smotra je održana u holu Centra, a učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljeno je Sveučilište u Mostaru, zajedno s fakultetima Sveučilišta, Studentskim centrom i Studenskim zborom. Budući studenti imali su priliku upoznati se sa sveučilišnim programom, kao i s uvjetima upisa.

Cilj ove Smotre je što bolje predstavljanje i približavanje Sveučilišta studentima koji još uvijek razmišljaju o izboru profesije i donošenju vrlo važne životne odluke, a to je odabir studija. Budući studenti su imali priliku doznati sve potrebne informacije o fakultetima, studijima, uvjetima studiranja, stjecanju novih kvalifikacija, uvjetima upisa itd.

U ime Općine Žepče nazočnima se na Smotri obratio Općinski načelnik Mato Zovko koje se zahvalio gostima u ime budućih studenata s područja općine Žepče, te podsjetio da je ova općina jedina u BiH koja je nadležna za osnovno i srednje obrazovanje.

Nazočnim budućim studentima u holu KŠC „Don Bosco“ u Žepču obratio se i pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru za nastavu i studente Vojo Višekruna.

„Prije svega želio bih izraziti nadu da će svi nazočni nastaviti školovanje, a kao izbor svakako preporučujem Sveučilište u Mostaru, jer kvalitetom našega rada možemo odgovoriti potrebama i očekivanjima studenata. Već nekoliko godina organiziramo Smotre Sveučilišta. Iz Središnje Bosne velik broj studenata pohađa naše Sveučilište i vjerujem da će tako biti i u budućnosti“, kazao je u obraćanju učenicima prorektor Višekruna.

Smotre ovog Sveučilišta, osim u Žepču, održane su i u Livnu, Posušju, Vitezu, Mostaru i Orašju.

(0 glasova)
Označeno