Članovi udruženja REaktiv sproveli uličnu akciju u Žepču

Danas, 23.04.2013. godine, članovi udruženja „REaktiv“ su sproveli uličnu akciju na kojoj su se mladi Žepča mogli informisati o tome kako, zašto i gdje se aktivirati, te koliko je općina ove godine izdvojila sredstava za projekte mladih.

U periodu od 12:00 do 15:00 u akciji je učestvovalo 50-tak mladih koji su dobili informacije i upustva kako da postanu promjena o kojoj svakodnevno pričaju. Mladi su nas mogli pronaći u centru grada, ispred Doma kulture, gdje je bio postavljen info štand sa promotivnim materijalima.

Iz Udruženja su istakli da su zadovoljni zainteresovanošću mladih za aktivizam i volontiranje, što je svakako jedan od osnovnih ciljeva Udruženja. Jedna od učesnica, Melisa Bečić, je izjavila: "Zaista sve pohvale za ovaj projekat i mislim da bi trebalo ponovo doći u Žepče obzirom da mladi Žepča nisu baš aktivni. Ja sam svojim angažmanom u nevladinim organizacijama pokušavala animirati neke svoje prijatelje, ali je to ipak mali broj ljudi u odnosu na većinu koja ne želi ni pokušati."

Iz Udruženja su nam još saopštili kako je potrebno konstantno raditi sa mladim ljudima i ukazivati im na mogućnosti koje imaju u svojim lokalnim zajednicama, ali ih ne koriste u dovoljnoj mjeri, što nam dokazuje i pokazatelj nepostojanja omladinskih udruženja koja okupljaju veliki broj mladih i u kojima bi mladi mogli korisno provoditi svoje vrijeme i uz pomoć kojih bi lakše dolazili do sredstava za projekte.

Ukoliko niste danas bili u mogućnosti posjetiti štand, a želite se REaktivirati i postati promjena o kojoj govorite posjetite web stranicu www.aktivnimladi.com ili ih pronađite na facebook-u www.facebook.com/UGREaktiv.

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba