O.Š. „Fra Grga Martić“ Ozimica u utorak, 7. maja 2013. godine svečano je proslavila 49. rođendan. Na svečanoj manifestaciji proglašeni su i najuspješniji učenici.

Svečani Dan škole u Ozimici i 49. rođendan obilježili su učenici i djelatnici OŠ „Fra Grga Martić“, a slavlju su se odzvali i brojni gosti među kojima i Općinski načelnik Mato Zovko, Predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, direktori osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče, v.d. direktora JU „Dom kulture“ Žepče Miro Bulajić, članovi Vijeća roditelja, mjesne zajednice, penzionisanii djelatnici ove škole, brojni roditelji i mediji.

U okviru O.Š. „Fra Grga Martić“ djeluju četiri devetogodišnje škole i to u Ozimici, Lug- Brankovićima, Globarici i Ponijevu. Škola u svom sastavu ima i pet područnih škola od prvog do petog razreda (Vrbica, Čusto Brdo, Radunice, Ljubatovići i Fojnica), a ukupno broji 720 učenika, 112 djelatnika (od toga 80 učitelja). Kadar je 98% stručno zastupljen.

Od zadnjeg Dana škole možemo se pohvaliti brojnim poduhvatima i aktivnostima, kao što je dovršetak radova na krovu centralne škole, sportska dvorana u Lug- Brankovićima, dovršetak radova na područnoj školi u Ponijevu, kao i nabavka učila. Planovi za ovu godinu su veliki, ali svjesni smo situacije u kakvoj se nalazimo. Neki od projekata su također već i realizirani“- istaknuo je u svom govoru direktor O.Š. „Fra Grga Martić“ Ozimica Ivo Bilonić.

Čestitke povodom Dana škole učenicima i djelatnicima uputio je i Općinski načelnik Mato Zovko.

Dan škole učenici su obilježili bogatim zabavnim programom tokom kojeg su proglašeni i najuspješniji učenici ove škole. Ipak, najbolja među njima je i nagrađena, a riječ je učenici generacije Karli Lovrić koja je od prvog do osmog razreda zabilježila odlične uspjehe.

Po završetku svečanog dijela, slavlje je nastavljeno u sportskoj dvorani ove škole.

Nekoliko riječi o fra Grgi Martiću

Fra Grga Martić rođen je 24. februara 1822. godine u selu Rastovača, župa Posušje. Rukopoložen je za svećenika 1. januara 1845. godine. Posebno je značajan njegov rad na obrazovnom planu. Fra Grga je ostvario plodan književni rad. Pisao je patriotske pjesme, sakupljao i objavio „Narodne pjesme bosanske i hercegovačke“, spjevao čuvenu „Osmanijadu“, Osvetnike u sedam knjiga i mnoga druga književna djela. Umro je 30. avgusta 1905. godine u samostanu Kreševo u 83. godini života.

(1 Glasaj)
Označeno