U samo par sati razlike, na žepačkim ulicama dvoje mrtvih. Salko Garanić (24) je smrtno stradao u sudaru golfa i BMW-a na regionalnom putu Zavidovići - Žepče, u mjestu Bistrica, u nedjelju iza ponoći.

Njegov saputnik Irnes F. teško je povrijeđen i prevezen u zeničku bolnicu, dok su još četiri lica lakše povrijeđena: A.B., G.F., N.F. i E.F. svi iz Zavidovića. Vozač BMW-a, Tomislav S., takođe iz Zavidovića lišen je slobode. Istraga još traje.

Podsjećamo i na nesreću koja se dogodila iste večeri samo par sati ranije u kojoj je smrtno stradala Jasmina (Jaska) Šahinović, a još dva lica su teško povrijeđena. Na Šahinovićevu, njenu prijateljicu Edinu Halilić (50) i Muniba Preldžića (42), dok su hodali pješačkom stazom, naletio je opel frontera, koji je vozio Samuel Spajić (21) iz Papratnice, kod Žepča.

Nesreća se dogodila nedaleko od Lovačkog doma, a prema riječima članova porodica nesrećnih žena, one su krenule u šetnju, gdje su slučajno naišle na Preldžića, službenika Policijske uprave Žepče, sa kojim su nastavile prema gradu.

U kobnom trenutku Spajić je naišao velikom brzinom, čiji je opel u krivini izletio sa ceste i pokosio troje pješaka.

Šahinovićeva je preminula na licu mjesta, dok su Halilićeva i Preldžić sa teškim tjelesnim povredama prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica. Oboje su van životne opasnosti, zadobili su višestruke prijelome donjih ekstremiteta i zbrinuti su na Odjelu traumatologije.

Prema pouzdanim informacijama sa mjesta uviđaja, Spajić je bio u vidno alkoholizovanom stanju i priveden u prostorije PU Žepče.

(5 glasova)
Označeno