Grupa mladih koja je polovinom 2012. godine prerasla u Udruženje mladih “Žepačka raja- ŽAR” i ove godine priprema turnir “Streetball Žepče 2013”. Osnovna misija ŽAR-a je organiziranje sportskih, kulturnih, zabavnih i ekoloških aktivnosti.

Članovi ŽAR-a volonterskim radom nastoje mladima općine Žepče omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Prvi projekat udruženja ŽAR bila je organizacija trodnevnog STREET BALL turnira Žepče 2012. koji je uspješno i po svim ocjenama kvalitetno odrađen i to uz minimalna sredstva simpatizera Udruženja. Samim tim, ŽAR je došao na ideju da turnir zaživi i u narednim godinama.

U slučaju da turnir pokaže željeni rezultat, mali koševi koji su projektirani da budu pokretni, bili bi montirani uz nadzor ŽAR-a cijelo ljeto na raznim lokacijama u gradu, što bi omogućilo popularizaciji košarke kod mlađeg uzrasta.

Ovogodišnji turnir počinje u četvrtak 20. juna 2013. godine s početkom u 19,00 sati na poligonu OŠ “Žepče”. Turnir će svečano otvariti Emir Preldžić, igrač Fenerbahce Ulkera, koji je bio gost i na prošlom turniru.

Generalni sponzor turnira je BH Telecom, a medijski portal Zepce.Ba.

U daljem programu istovremeno bi se provodile još tri aktivnosti:

• Utakmice između kadeta i juniora KK "Orlovik" i KK "Žepče"

• Nastup plesnih grupa iz Žepča i iz drugih općina (mažoretkinje i moderni ples)

• Takmičenje u ispisivanju najboljeg grafita i izradi najljepšeg crteža koji bi trajno uljepšali prostor poligona i ostali kao nadahnuće mladima

Petak 21. juna 2013. godine u terminu od 18,00 do 23,00

Sam turnir podijeljen je na grupnu fazu takmičenja prema pravilima STREET-a ovisno o broju učesnika (očekuje se dolazak između 15 i 20 ekipa iz cijele BiH).

Iste večeri je planirano i tkmičenje u bacanju “trica”.

Nedjelja 23. juna 2013. od 18,00 do 23,00

Zadnja noć predviđena je za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica koje će biti popraćene bogatim plesnim sadržajem.

Članovi ŽAR-a nastojat će da ovaj turnir postane dio tradicionalnog ljetnog programa za mlade na području općine Žepče, ali i šire.

(0 glasova)
Označeno