Da se pozitivne i dobre stvari dešavaju u Srednjoj mješovitoj školi “Žepče“ Žepče, dokaz je i projekat „Tolerancija kroz Engleski jezik/Tolerance through English language“, koji se u ovoj školi uspješno provodi već godinu dana. Sponzori ovog projekta su Američka ambasada u Bosni i Hercegovini i Američko Vijeće za međunarodno obrazovanje.

Cilj ovog projekta je širenje tolerancije i eliminisanje predrasuda među etničkim grupama. Učenici uče engleski jezik kroz interaktivni pristup nastavi. Nastava se odvija na engleskom jeziku i učenici imaju priliku da vježbaju njihove vještine engleskog jezika u prijateljskom i tolerantnom okruženju. Za razliku od redovnih časova na kojima se fokusira na gramatiku i vokabular, ovaj projekat učenicima pruža priliku da vježbaju njihove jezične vještine u antentičnom okruženju. Za uspješno sprovođenje ovog projekta zaslužne su dvije profesorice; prof. Alma Pirić koja je i voditelj aktivnosti, te prof. Almira Malićbegović koja je asistent i koja ujedno osigurava dobru suradnju između škole i ostalih koji su uključeni u ovaj projekat.

Učesnici ovog programa su učenici prvog i drugog razreda srednje škole, ukupno 14 učenika i to 7 po bosanskom planu i programu, te 7 po hrvatskom planu i programu. S obzirom da je ovaj projekat zabilježio samo dobre rezultate, učenici i roditelji su i više nego zadovoljni.

Da je ovaj projekat zabilježio odličan uspjeh u našem gradu, dokaz je i ljetni kamp koji će se po prvi put desiti u sklopu ovog projekta. Pored starih članova ovog projekta, izabrani su i novi članovi, njih 14, tako da će na kampu biti ukupno 26 učenika. Ljetni kamp je od 26.6. do 30.6.2013.

Srednja mješovita škola „Žepče“ Žepče ima čime da se ponosi, jer je gospodin načelnik Mato Zovko odobrio da se ovaj projekat u ovoj školi provodi naredne dvije godine.

Čestitamo!

(0 glasova)
Označeno