Posljednji sadržaj u sklopu manifestacije „Dani šejha Abdulvehab Ilhamije“ Žepčaka“ održan je u četvrtak, 6. maja 2013. godine u kino dvorani „Doma kulture“ Žepče s početkom u 19,00 sati, a riječ je o javnoj tribini na temu „Popis stanovništva 2013.-Lažne dileme Bošnjaka“.

Pored brojne publike, javnoj tribini su se odazvali i Predsjedavajući OV Žepče, Muhamed Jusufović sa vijećnicima, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Žepče, Izet ef. Efendić, član Sabora Islamske zajednice BiH ispred MIZ Žepče, Hidajet Purak, te brojni gosti.

Na početku, ispred organizatora cjelokupne manifestacije, sve prisutne je pozdravio predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Žepče, Rusmir Agić. Podsjetio je da su u okviru manifestacije "Dana šejha Abdulvehab Ilhamije" u Žepču već upriličena dva sadržaja, a to su Književna večer čiji je gost bio Amir Brka, predsjednik Društva pisaca BiH. Žepčaci su također imali priliku uživati i u koncertu sarajevske grupe Divanhana.

Javnu tribinu o temi popisa stanovništva koji će se ove godine provesti na području cijele Bosne i Hercegovine u periodu od 1. do 15. oktobra, otvorio je prof. dr. Hidajet Repovac, redovni profesor Univerziteta u Sarajevu (Fakultet političkih nauka).

Prisutnima se u kino dvorani „Doma kulture“ obratio i predsjednik BZK „Preporod“ BiH, prof. dr. Senadin Lavić, također redovni profesor Univerziteta u Sarajevu. On je rekao nešto više o dalekim počecima i nastanku ovog Društva koje ove godine slavi 110. godišnjicu.

Nakon uvodnih izlaganja, prisutni su imali priliku postavljati pitanja.

Generalni pokrovitelji: Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Žepče

Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, BM Radio i Zepce.ba Portal

Tehnički suorganizator JU „Dom kulture“ Žepče

(0 glasova)
Označeno