Connecting classrooms team Srednje mješovite škole „Žepče“ u Žepču predstavlja svoj akcioni projekat propisan Ugovorom između British Councila-a i SMŠ „Žepče“. Projekat koji tim ove škole ima obavezu izvesti u naredne tri godine, od opće je društvene koristi za lokalnu zajednicu. Riječ je o uređenju travnatog (zelenog) dijela površine školskog dvorišta.

Površinski će biti obuhvaćeno 240 metara kvadratnih prostora predviđenog za uređenje. Prva faza radova predviđa postavljanje pješčanih pješačkih staza, kao i 4-5 parkovskih klupa na kojima će biti ugravirani citati poznatih britanskih pjesnika i muzičara.

Druga faza radova predstavlja uređenje zelenog dijela površine i uređenje zida škole na kojem će biti postavljen natpis cijelom njegovom dužinom „CONNECTING CLASSROOMS TEAM SREDNJA MJEŠOVITA ŠKOLA ŽEPČE“.

Završna faza radova je postavljanje cvjetnog loga Connecting classrooms-a u samom središtu travnate površine.

„U naš rad smo uključili i dobili podršku od kompletnog menadžmenta škole, lokalnih privrednika i općinskih vlasti, kao i Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Općine Žepče. U ovom projektu finansijski je učestovao i Općinski načelnik Mato Zovko“- rekle su za Radio Žepče učenice SMŠ "Žepče".

Završetak radova planiran je 14. juna 2013. godine.

(5 glasova)
Označeno