×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/2295

U ponedjeljak, 10. juna 2013. godine s početkom u 11,00 sati, u prostorijama Općine Žepče upriličena je ceremonija potpisivanja ugovora sa nevladinim organizacijama za provedbu aktivnosti na području općine Žepče, koje se implementiraju u okviru treće faze UNDP projekta "Jačanje lokalne demokracije" LOD III, a provode se u 11 partnerskih općina.

Ovom potpisivanju, pored Općinskog načelnika Mate Zovke s pomoćnicima i predstavnika UNDP-a Namika Hadžalića koordinatora za razvoj kapaciteta na LOD III projektu, prisustvovali su i predstavnici šest nevladinih organizacija sa područja općine Žepče koji su uključeni u ovaj projekat. To su Udruženje poljoprivrednih uzgajivača malina iz Željeznog Polja, Udruženje „Spori turizam“ Žepče, Crveni križ Žepče, Rukometni klub „Žepče“, Udruga za održivi razvoj „UzoR“ Žepče i Središte za mladež „Putokazi“ Žepče.

U realizaciju izabranih projekata na području općine Žepče, odobrena je suma od 137.000 KM od čega Općina Žepče sufinansira 15% od ukupnog iznosa.

UNDP projekt „Jačanje lokalne demokratije“ LOD III, finansira Europska unija iz sredstava Instrumenata za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura s ciljem da doprinese demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljnjem razvoju Bosne i Hercegovine kroz podršku odabranim općinama u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva.

{gallery}2295{/gallery}
(0 glasova)
Označeno