Sumeja Krehmić i Lejla Hamad učenice su Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju i autorice su knjige pod nazivom „Mladost, tuga ili radost“.

„Mladost, tuga ili radost je buket raznovrsnih osjećanja i misli koje prožimaju svako malo biće, male ljude koje mi zovemo djecom. Iako je zbirka sastavljena od pjesama dva autora, ona predstavlja jednu dušu-školarku, jedne te iste emocije, želje i misaone preokupacije neiskvarenog dječjeg svijeta. Mlađa publika će se sigurno naći u pjesmama, dok je starijima potrebno prvo da se vrate, pa tek onda pronađu u tim nevinim doživljajima svijeta oko djeteta. Riječi su jednostavne, razumljive poput dječjeg ponašanja. Pjesme su shvatljive i jasne, dok u drugom planu počinjemo putovanje čistim oceanom dječjih osjećaja, razmišljanja, doživljaja i shvaćanja. Da li je mladost tuga ili radost, najbolje ćemo osjetiti u iskrama što blješte iz ove poezije“, napisao je nastavnik bosanskoj jezika i književnosti Damir Đuhera.

Sumeja Krehmić, rođena 27.10.1998. godine u Zenici. Živi u Biljevini, Željezno Polje. Pohađa IX-3 razred. Odlična učenica, članica novinarske, literarne, horske, ekološke i dramske sekcije.

Lejla Hamad, rođena 12.1.2000. godine u Željeznom Polju. Živi u Šahmanima, Željezno Polje. Pohađa VII-1 razred. Odlična je učenica, te članica literarne i ekološke sekcije.

(3 glasova)
Označeno