Završena je još jedna školska godina. Srednja mješovita škola „Žepče“ u Žepču u utorak, 25. juna 2013. godine u 12,00 sati u kino dvorani „Doma kulture“ Žepče upriličila je svečanu dodjelu diploma i pohvala, svjedočanstava za učenike završnih razreda.

Svečana dodjela svjedodžbi obilježila je kraj srednjoškolskog obrazovanja za 134 učenika Srednje mješovite škole „Žepče“.

Ovom iznimno svečanom događaju prisustvovali su direktor SMŠ „Žepče“ Zijah Maličbegović, te

pomoćnici direktora Ivica Penić i Jure Rašić. Ispred Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče prisustvovao je pomoćnik Općinskog načelnika Ilija Barešić, direktor JU „Dom kulture“ Žepče Mato Radić, te brojni profesori i roditelji učenika.

„Završetak srednjoškolskog obrazovanja je važan segment u životu svakog mladog čovjeka ali i vrijeme ispunjeno lijepim sjećanjima“ istaknuo je u svom govoru pomoćnik direktora Jure Rašić.

U ime uprave škole i u svoje lično ime prof. Rašić je učenicima poželio uspješan nastavak školovanja na željenim fakultetima, kao i da dostojno predstavljaju Srednju mješovitu školu „Žepče“. Onima koji traže posao zaželio je puno sreće u ovim teškim vremenima, te da što prije steknu nezavisnost od svojih roditelja.

U ime Općinskog načelnika prisutnim se obratio Ilija Barešić.

Učenicom generacije proglašena je učenica IV.c razreda, šumarski tehničar Marijana Jurkić koja je od prvog do četvrtog razreda zabilježila odličan uspjeh, te je oslobođena polaganja mature.

Na svečanoj dodjeli pohvaljeni su i učenici koji su postigli odličan uspjeh i uzorno vladanje u završnom razredu, kao i učenici koji su odlični od početka do kraja srednje škole, te učenici koji nisu imali nijedan izostanak tokom cijelog srednjoškolskog obrazovanja.

Dodjela je započela s III-e razredom automehaničara i instalatera klimatizacije s razrednikom Josipom Đerekom. Razred III-e ima učenika koji zaslužuje svaku pohvalu, a to je Josip Martić.

Kada je u pitanju III-f, frizeri s razrednicom Zdenkom Nikolić, učenica koja zaslužuje pohvalu za odličan uspjeh od početka do kraja školovanja, te koja je oslobođena polaganja mature je Katarina Budimir.

Učenica III-f razreda koja nije imala nijedan izostanak tokom cijele srednje škole je Jelena Sebežević.

Učenici iz III-g razreda, kuhari i konobari s razrednicom Ivanom Dropulja, koji su pohvaljeni s uzornim vladanjem i odličnim uspjehom su Marin Čalušić i Patrik Lučić.

Kada je u pitanju odjel IV-a, tehničari cestovnog prometa s razrednikom Željkom Todorovićem pohvaljeni su sljedeći učenici: Valentin Barešić, Mario Blek, Suzana Jozinović, Irena Jukić, Božana Matijević, Ivo Petrović, Dragana Udovičić i Jelena Zovko.

Učenici IV-a koji su bili odlični od početka do kraja srednje škole i koji su oslobođeni polaganja mature su Ivo Petrović, Dragana Udovičić i Jelena Zovko.

Učenik koji nije imao nijedan izostanak tokom cijele srednje škole je Nikola Antunović.

Razred IV-b, hotelijersko-turistički tehničari s razrednikom Ivicom Širićem bio je također uspješan. Učenice s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem iz ovog odjela su Katarina Zrno i Ilijana Dropulja.

Katarina Zrno je zaslužila posebnu pohvalu za odličan uspjeh od početka do kraja srednje škole i također je oslobođena polaganja mature.

Iz razreda IV-c, šumarski tehničari s razrednikom Ivicom Đuzelom pohvaljeni su Marija Cvitanović, Marija Jurić, Marjana Jurkić, Ana Marković i Igor Matijević.

U revijalnom dijelu programa nastupile su Antonija Banoža i Ana Marija Lozančić, a program su vodile učenice Nikolina Džambo i Anita Mihaljević.

(2 glasova)
Označeno