Općinski načelnik Mato Zovko je u srijedu, 26. juna 2013. godine u svom uredu primio devet učenika generacije osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče. Prijemu su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović i Jasmina Hodžić stručna saradnica ispred Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče.

Uz pozdravne riječi i čestitke na ostvarenim rezultatima tokom školovanja, Općinski načelnik i njegovi saradnici zaželjeli su im uspješan nastavak školovanja, izrazivši nadu da će i u budućnosti ostvarivati dobre rezultate i biti primjer u izgradnji suživota i jačanja međuljudskih odnosa.

„Biti učenik je velika čast, kako za roditelje tako i za školu, ali i širu društvenu zajednicu“, istaknuo je na prijemu, između ostaloga, Općinski načelnik Mato Zovko.

Učenici su tokom prijema upoznali načelnika sa svojim budućim planovima i željama. Tako će neki svoje buduće školovanje nastaviti na fakultetima u Zagrebu, Osijeku i Sarajevu.

Trud uspješnih učenika svakako treba i nagraditi, za što se pobrinuo načelnik Zovko uručivši učenicima generacije prigodne novčane darove, a najuspješnijim učenicima srednjih škola u skladu s Odlukom Općinskog vijeća Žepče, nakon upisa na fakultete, obećao je dodjelu općinskih stipendija.

Učenici generacije

SREDNJE ŠKOLE

Emina Hrkić, KŠC “Don Bosco“ Žepče- Opća gimnazija

Emanuela Antolović, KŠC “Don Bosco“ Žepče, Tehničko-obrtnička škola, ekonomski tehničar

Marijana Jurkić, SMŠ „Žepče“, šumarski tehničar (HNPiP)

Belmin Alić, SMŠ „Žepče“, Gimnazija (BNPiP)

OSNOVNE ŠKOLE

OŠ“Žepče“ Žepče Nikolina Jukić VIII razred (HNPiP), Demir Tokalić VIII razred (BNPiP)

OŠ “Fra Grga Martić“ Ozimica Karla Lovrić VIII razred

OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje Fatima Gazić IX razred

OŠ “Alija Nametak“ Begov Han Sanida Zahirović IX razred

(0 glasova)