Aktivni građani je program British Councila u oblasti interkulturalnog dijaloga i globalnog društvenog povezivanja. Program ohrabruje mlade da postanu i ostanu aktivni u svojoj zajednici, da steknu jedinstveno iskustvo koje će razviti njihove liderske i interkulturalne vještine.

Program Aktivni građani u četiri koraka:

RADIONICE ZA MOTIVATORE: Dva modula obuke sa temama kao što su identitet, društvena participacija, rad sa različitostima, vještine komunikacije, planiranje i implementacija projekta.

KASKADNE RADIONICE: Motivatori izvode kaskadne radionice sa grupama u svojoj lokalnoj zajednici ili organizaciji.

PROJEKTI DRUŠTVENE AKCIJE: Motivatori i učesnici razvijaju prijedloge za projekte društvene akcije koje će ponuditi lokalnim zajednicama kao kreativna rješenja za postojeća pitanja.

MEĐUNARODNO UMREŽAVANJE: Učesnicima se pruža mogućnost da budu dio međunarodnih posjeta, a svi učesnici postaju i dio međunarodne mreže Aktivni građani.

Do sada je program ostvario sljedeće:

-150 Motivatora iz preko 40 zajednica u BiH

-Preko 2.000 sudionika na kaskadnim radionicama

-Preko 1.000 volontera na 30 projekata

-32 razmjene polaznika programa iz BiH i drugih zemalja

Tražimo motivirane ljude između 16 i 40 godina, koji su aktivni u svojim zajednicama i žele nastaviti raditi na društveno korisnim projektima. Prijavite se i postanite motivatori u svojim zajednicama i organizacijama.

Trener: Senaid Ajan

Vrijeme održavanja radionice: subota i nedjelja, 21. i 22. rujna/septembra 2013. godine u terminu od 10,00 do 16,00 sati

Mjesto održavanja: sala Općinskog vijeća Žepče („Dom kulture“)

Prijave na e-mail:

Za više informacija posjetite http://activecitizens.britishcouncil.org

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba