U subotu i nedjelju 19. i 20. oktobra 2013. godine u sali OV Žepče pod pokroviteljstvom British Councila nastavljena je obuka za dvadeset polaznika s područja općine Žepče koji učestvuju u programu „Aktivni građani-Active Citizens“.

Nakon prvih radionica koje su održane u avgustu ove godine na kojima su polaznici učili o vještinama komunikacije, afirmativnom istraživanju, moći percepcije i liderskim vještinama, na ovim oktobarskim radionicama je nastavljena obuka na kojoj su polaznici pripremani na samostalno održavanje kaskadnih radionica, kako bi postali motivatori u svojim lokalnim zajednicama.

Po završetku radionica, polaznicima su uručeni i certifikati koji su dokaz njihove uspješne obuke, ali i njihova obaveza da svoje znanje prenesu novim motivatorima u svojoj lokalnoj zajednici.

Polaznicima su certifikate uručili Općinski načelnik Mato Zovko i projekt-menadžerica na projektu "Aktivni građani" Amila Lagumdžija, koja je ovom prilikom pohvalila sve polaznike radionice, te ujedno objavila da je polaznik Bojan Barbarić odabran za studijsko putovanje i razmjenu, a naknadno će biti obaviješten gdje i kada će putovati.

Svečanosti dodjele certifikata ispred Razvojne agencije Žepče prisustvovala je direktorica Branka Janko.

Projekat „Active Citizens“ je dio programa British Councila u oblasti interkulturalnog dijaloga i globalnog društvenog povezivanja. To je program koji ohrabruje mlade da postanu i ostanu aktivni u svojoj zajednici, te da steknu jedinstveno iskustvo koje će razviti njihove liderske i interkulturalne vještine.

(1 Glasaj)