Udruženje "Spori turizam" nastavlja provedbu projekta "Stare vrijednosti za novu budućnost" koji se realizira u sklopu UNDP-ovog projekta "Jačanje lokalne demokratije III-LOD III" i koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od dva miliona eura.

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva u ruralnim područjima općine Žepče unapređenjem postojeće proizvodnje i promocije rukotvorina i autohtonih gastro proizvoda i očuvanje starih zanata.

Nakon održanih radionica "Edukacija za dodatno usavršavanje dizajna i postojećih proizvoda" planirane su i edukacije o temi "Unapređenja i tehnologije obrade drveta i proizvoda od drveta", čiji je cilj unaprijediti tehnologiju pripreme i obrade drveta te izrade suvenira od drveta.

Tema prve radionice koja je održana danas bila je "Drvo kao zanat" s podtemama: Drvo i njegova primjena, Zanati i drvo, Izrada nakita i suvenira s praktičnom namjenom, Odabir drveta i ekodizajn, Priprema drveta, gruba i fina obrada, zaštita.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba