U organizaciji Omladinskog udruženja „Reaktiv“ na platou „Doma kulture“ u Žepču održana je humanitarna, ulična akcija CAP BiH projekt. Osim u Žepču, ova akcija se odvijala diljem Bosne i Hercegovine.

U sklopu humanitarne akcije, mladi ljudi ovog udruženja uz pomoć građana i učenika prikupljali su čepove od plastičnih boca, kako bi pomogli onima kojima je pomoć doista potrebna.

Naime, određeni broj prikupljenih čepova bit će poslan na reciklažu, a u zamjenu za čepove donirat će se invalidska kolica koja će biti proslijeđena porodicama koje nisu u mogućnosti da kupe ovo vrijedno pomagalo. Za ostvarenje ovog cilja potrebno je skupiti 250 kilograma čepova, što je oko 100.000 čepova.

Građani se odazvali akciji u velikom broju

Žepčaci su pokazali veliki interes i bez ustručavanja su postavljali pitanja sa željom da dođu do detaljnijih informacija o ovom humanitarnom projektu.

Mnogi od njih su već prije bili upoznati s ovom akcijom, te su čepove sakupljali u svojim domovima. Tako su pojedinci vidljivo utjecali na povećanje količine čepova.

Učenici Osnovne škole „Žepče“ znatno su doprinijeli ovoj akciji. Naravno, cjelokupna zajednica je doprinijela ostvarenoj količini.

Ovom akcijom u Žepču je sakupljeno oko 6.000 plastičnih čepova.

Volonteri ističu da su veoma ponosni na prikupljeni materijal, a akcija se nastavlja. “Zahvaljujemo se OU „Reaktiv“ iz Zenice, Razvojnoj agenciji Žepče, JU „Dom kulture“ Žepče, Knjižari „N“ i Radio Žepču koji su nam pomogli pri realizaciji ovog projekta.

Podsjećamo, osim platoa „Doma kulture“, čepovi su prikupljani i u SMŠ „Žepče“, KŠC „Don Bosco“ Žepče, OŠ "Žepče" i Glazbenoj školi „Katarina Kosača-Kotromanić“ Žepče.

Projekt se realizuje u saradnji sa Green Clubom iz Turske i dio je svjetskog projekta World Cap Projekt.

(0 glasova)
Označeno