Povodom osme godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u utorak, 19. novembra 2013. godine u kasarnoj „Josip Karimović-Grabo“ u Žepču upriličena je manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Ovoj manifestaciji u kasarnoj su prisustvovali učenici završnih razreda Osnovne škole „Žepče“ koji su stigli u pratnji svojih nastavnika.

Učenike i nastavnike dočekao je major Damir Alibašić koji je u obraćanju posjetioce upoznao s misijom i ciljevima Oružanih snaga BiH.

Vojnici, oficiri i podosficiri Topničkog bataljona 5. Pješačke brigade su demonstrirali jedan od segmenata života i rada ove jedinice. Upoznali su učenike s topničkim i osnovnim naoružanjem, te odgovarali na mnogobrojna pitanja.

„Dan otvorenih vrata“ samo je jedna u nizu manifestacija koje se održavaju povodom godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH.

Do sada su održane sportske aktivnosti, intenzivno se radi na uređenju okoliša, a na sam dan godišnjice bit će upriličeno svečano postrojavanje i dodjela stimulativnih mjera za pojedince koji su se istakli u svom radu.

(1 Glasaj)
Označeno