Danas, u srijedu 20.11.2013. godine u organizaciji Razvojne agencije Žepče (RAŽ) i Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH) u sali Općinskog vijeća Žepče održana je cjelodnevna radionica na temu „Pisanje projektnih prijedloga i upravljanje projektom“.

Radionica je realizovana u sklopu IFAD-ovog projekta „Podrška menadžmentu preduzeća“ kojeg zajedno implementiraju Ured za koordinaciju (PCU) u okviru projekta „Poboljšanje životnih uslova na selu“, zajedno s ECON-om (Mrežom za ekonomsku saradnju) iz Sarajeva, CRRP-om (Centrom za ruralni razvoj i poljoprivredu) iz Mostara i Razvojnom agencijom Žepče (RAŽ).

Cilj radionice je bio da se unaprijede sposobnosti i vještine, a ista je namijenjena menadžerima preduzeća, udruženja i zadruga, općinskim službenicima i drugim stručnim kadrovima koji se bave proizvodnjom, planiranjem i kvalitetom proizvoda.

Predavači na održanoj radionici su bili dipl. agronomi Ivica Sivrić i Himzo Tule iz Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu iz Mostara.

Teme radionice: Priprema i pisanje projektnog prijedloga (projektni ciklus, analiza problema, ciljevi, indikatori, ciljne grupe, aktivnosti, rezultati itd.), priprema proračuna projekta i upravljanje projektom.

REDAH je Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu, nevladinog, neprofitnog i neovisnog karaktera koja je osnovana s ciljem gospodarskog razvoja, a u svrhu promocije, koordiniranja, planiranja, te provedbe razvojnih aktivnosti u regiji.

(0 glasova)
Označeno