U četvrtak, 12. decembra 2013. godine s početkom u 12,00 sati u općinskoj sali „Doma kulture“ Žepče održana je Javna rasprava na Nacrt Proračuna Općine Žepče za 2014. godinu i Nacrt Odluke o izvršenju Proračuna Općine Žepče za narednu godinu koje je Općinsko vijeće Žepče utvrdilo na 11. sjednici održanoj 28. novembra 2013. godine.

Javnu raspravu je predvodio pomoćnik Općinskog načelnika Službe za gospodarstvo i financije Općine Žepče Namik Malićbegović, a istoj su prisustvovali i Predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović, vijećnici OV Žepče, predsjednici mjesnih zajednica, te predstavnici medija.

Predviđeni Proračun Općine Žepče za 2014. godinu iznosi 6 miliona i 160 hiljada KM.

Proračun za narednu godinu, kako ističe Malićbegović, nije ni razvojni, ni socijalni.

„Troši se onoliko koliko se ima. Ponašamo se u okvirima sredstava koja imamo i na osnovu dokumenata koje je donijelo Općinsko vijeće. Nažalost, pri izradi Nacrta Proračuna imali smo veoma malo ulaznih komponenti od viših instanci vlasti. Međutim, kao i svake godine, nastojimo odvojiti i dio sredstava za samozapošljavanje. To je u prošloj godini bilo 30.000 KM i sva su sredstva dodijeljena. To su uglavnom građani koji su na birou za zapošljavanje. Kroz potporu iz poljoprivrede također izdvajamo velika sredstva“, kazao je između ostalog Namik Malićbegović.

Nacrti dokumenata mogu se pogledati i na web stranici Općine Žepče www.opcina-zepce.com.

(0 glasova)