Osnovna škola „Žepče“ je u petak, 20. decembra s početkom u 10,00 sati u okviru humanitarne akcije „Srce nije kamen“ organizovala Božićnu priredbu. U istoj su učestvovali učenici ove škole koji su izveli zanimljiv igrokaz. Prisutni u kino dvorani „Doma kulture“ Žepče su mogli uživati i u najljepšim božićnim pjesmama.

Podsjetit ćemo da se akcija „Srce nije kamen“ sastoji od nekoliko različitih aktivnosti u kojima učešće uzimaju svi učenici, djelatnici škole kao i roditelji. Cilj je pomagati drugima, razvijati solidarnosti, radost darivanja, humanost i istinske ljudske vrijednosti.

U organizaciji koncerata i aktivnostima učestvovao je veliki broj učenika i nastavnika. Najveću zaslugu za organizaciju koncerta ima nastavnica muzičke kulture Zdenka Grčić.

Preostala aktivnost u okviru ove akcije bit će upriličena u petak, 27. decembra 2013. godine, a riječ je o Novogodišnjoj priredbi koja će se održati s početkom 12,00 sati u "Domu kulture".

Novac prikupljeni od prodaje čestitki i kolača, te prihodi od koncerata, namijenjeni su kupovini darova za učenike Osnovne škole „Žepče“ koji su lošijeg imovinskog stanja.

Podsjetimo, ova humanitarna akcija se već tradicionalno obilježava sedam godina zaredom.

(1 Glasaj)