Srednja mješovita škola 'Žepče', Žepče organizuje radionice u okviru projekta Connecting Classrooms. Radionice će se održati u prostorijama škole u subotu, 01. februara sa početkom u 10,00 sati.

Teme radionica su:

Vještine vođenja,

Upravljanje promjenama

Korištenje društvenih mreža u lokalnom aktivizmu.

Upravljanje pretpostavkama i identitet

Radionice su namijenjene nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, kao i svima koji žele aktivno učestvovati u donošenju pozitivnih inicijativa u svoju zajednicu.

O projektu: Connecting Classrooms je projekat umrežavanja i izgradnje kapaciteta srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Dvadeset timova projekta Connecting Classrooms mijenjaju okolnosti i u svojim školama i u svojim zajednicama demonstrirajući stečene interkulturalne vještine i povećavajući nivo društvenog aktivizma u svojim zajednicama. Kroz umrežavanje i razmjenu znanja, škole i nezavisno i u parovima rade na pitanjima od značaja za njihove zajednice.

S ciljem davanja doprinosa mobilnosti mladih u Bosni i Hercegovini, nova faza projekta usmjerava se na lokalno relevantne inicijative i mobilnost mladih. Projekat finansira Britanska ambasada u Bosni I Hercegovini, a sprovodi British Council.

Izložbe fotografija, pozorišne predstave, muzički koncerti, humanitarne aktivnosti, takmičenja, kao i volonterski rad u školama za djecu s poteškoćama u razvoju, staračkim domovima i bolnicama donose novu energiju u Banja Luku, Bijeljinu, Brčko, Cazin, Doboj, Gradačac, Mostar, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Olovo, Sarajevo, Tešanj, Teslić, Travnik, Trebinje, Tuzlu, Veliku Kladušu i Žepče.

Više informacija o školi: http://smszepce.info/

Više o radu British Council-a u Bosni i Hercegovini: www.britishcouncil.ba ili FB stranica: https://www.facebook.com/BritishCouncilBosniaandHerzegovina

(1 Glasaj)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba