Dok u svim gradovima u cijeloj Bosni i Hercegovini građani protestuju zbog nezadovoljstva tražeći promjene, u Žepču ispred zgrade Općine Žepče danas se okupila nekolicina, njih oko pedesetak, kako bi iskazali svoje nezadovoljsvo, te dali podršku demonstrantima u cijeloj BiH.

Kako je za portal Zepce.Ba potvrdio predstavnik demonstranata Alen Bajrić, načelnik Opčine Žepče, Mato Zovko oko 15 sati je primio predstavnike demonstranata u svoj ured i u razgovoru sa njima obećao pomoć, koliko je u njegovoj moći, u vidu poticaja za samozapošljavanje svih koji su u mogućnosti da se bave poljoprivredom i stočarsvom, te poručio ostalim demonstrantima da nikog pojedinačno ne može zaposliti, niti mu pomoći izuzev gore navedenih obećanja. Obećao je takođe razgovarati i sa direktorima firmi kako bi im sugerisao zapošljavanje mladih sa naše općine. Razgovor je trajao do 16 sati i to u prisustvu načelnika PU Žepče Vlade Jozinovića.

U nadi da će načelnik Zovko ispoštovati i izvršiti svoja obećanja, građani su se nakon razgovora razišli sa mirnih protesta.

Predstavnici PU Žepče su takođe prisustvovali ovim protestima i nisu imali potrebe da intervenišu.

(6 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba