Udruženje penzionera općine Žepče početkom mjeseca februara zvanično je preselilo u svoje nove službene prostorije koje se nalaze u sklopu Doma kulture. Novi prostor nalazi se u prizemlju ove javne ustanove, uz prostore Razvojne agencije i sale Općinskog vijeća. Ovim su žepački penzioneri, konačno, trajnije i kvalitetnije riješili svoj prostor.

Žepačko Udruženje penzionera broji oko 2.100 stalnih članova i radi tokom cijele godine. Procjenjuje se da na području općine Žepče ima ukupno oko 3.500 penzionera po svim osnovima. Rad je transparentan uz uredno vođenje poslovnih knjiga.

U martu će biti održani i redovni četverogodišnji izbori u Udruženju. Tokom jeseni u svim mjesnim udruženjima održani su predizborni skupovi uz predlaganje novih kandidata za novu Izbornu skupštinu, Izvršni odbor, te nosioce funkcija u Udruženju, te regionalnim i državnim organima. Strogo se vodilo računa o trajanju pojedinih mandata kako bi se što više članova uključilo u aktivnosti.

Novi prostor ima oko 30 kvadratnih metara. U okviru istog, uređena je kancelarija za redovni rad Udruženja, a u toku je uređenje prostorije za igranje šaha, na čemu su penzioneri već duže vremena i insistirali. U istoj će biti postavljeni i stolovi za pet do šest šahovskih tabli. Ljubitelji šaha konačno će naći svoj "mir" i prostor za kog će utvrditi kućni red, kako bi sve uredno funkcioniralo.

Penzioneri se najviše zahvaljuju velikom razumijevanju i svesrdnom angažiranju Općinskog načelnika Mate Zovke, koji je dao saglasnost za najam prostora na temelju više razgovora i zahtjeva. Velika je zahvalnost i menadžmentu Doma kulture. Općina Žepče dala je punu podršku projektu i osigurala minimalna sredstva za adaptiranje prostora, a dio sredstava osiguran je iz eksternih donacija „Doma kulture“.

U ime Udruženja najviše su se angažovali predsjednik Izvršnog odbora Drago Šimičić, te Ramiz Skoko, predsjedavajući Skupštine.

Po završetku svih neophodnih radova će biti upriličeno i zvanično otvorenje novih prostorija, što je planirano za početak mjeseca marta, kada će se održati Izborna skupština Udruženja penzionera općine Žepče.

(0 glasova)