Na projektu „Tolerancija kroz engleski jezik“ koji je sponzoriran od strane Američke ambasade u Sarajevu, a kojeg implementuje Američko vijeće za međunarodno obrazovanje, učestvovala je Srednja mješovita škola „Žepče“ iz Žepča, tačnije 21 učenik i šest profesora ove škole.

U subotu, 29. marta 2014. godine s početkom u 13,00 sati u kino dvorani Doma kulture Žepče u okviru projekta, prikazan je i film „Seedfolks“ (snimljen po knjizi Paula Fleischmana) kojem su pored učenika, profesora i roditelja prisustvovali i Općinski načelnik Mato Zovko, direktor SMŠ „Žepče“ Zijah Maličbegović i pomoćnik direktora prof. Ivica Penić.

Zahvaljujući napornom radu, učenici će i dalje imati besplatne sate engleskog jezika, ali ovaj put pod drugim nazivom „Access Microscholarship Program“. „Izuzetna nam je čast što ste danas sa nama kako bismo zajedno podijelili ovaj uspjeh. Želimo se zahvaliti našim prijateljima u Američkoj ambasadi u Sarajevu, Američkom vijeću za međunarodno obrazovanje i Srednjoj mješovitoj školi Žepče“, kazala je Alma Pirić koordinatorica ljetnog kampa na kojem su ljetos učestvovali i učenici iz Žepča.

Nakon prikazivanja filma, uslijedila je svečana ceremonija dodjele priznanja i nagrada sljedećim učenicima: Zvonimiru Marjanoviću, Amili Kafedžić, Samiri Pašalić, Kati Križanović, Lemani Spahić, Danielu Dunđeru, Irdinu Bečiću, Nikoli Ćoruši, Elmi Kapić, Kristini Lovrić, Aširu Mehmedoviću, Martinu Kožulu, Amri Imamović, Anamariji Križnjak, Amaru Bećiroviću, Jasminu Ahmiću, Matei Martić, Mariji Pejić, Edini Isić, Gabrijeli Tadić i Leonardu Tomiću.

(0 glasova)