U sklopu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije RBiH, danas su podijeljeni poklon-paketi sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim porodicama demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodoca šehida i poginulih boraca. Simbolične pakete, uz novčani prilog, obezbijedili su i uručili članovi Organizacije demobilisanih boraca Žepče na čelu sa Enesom Kamerićem.

Pakete su dobili Senad Krnjić, demobilisani borac (RVI) iz Žepča, Nezir Kulović, demobilisani borac iz Vitlca, Zlatka Grašarević, majka dvojice šehida iz Želeće, Sadik Memčić, demobilisani borac iz Begov Hana i Rasim Mujić, demobilisani borac iz Željeznog Polja.

Ekipa portala Zepce.Ba je prisustvovala današnjoj dodjeli poklon-paketa i uvjerila se u kakvim uslovima žive ove porodice. Sve porodice su u veoma teškoj materijalnoj situaciji, a nijedan član pomenutih porodica nije zaposlen.

Napravili smo jednu fotogaleriju kako bi vam predočili, bar prividno, o čemu se radi.

Aktivnosti Organizacije demobilisanih boraca Žepče ovim ne prestaju. Već sutra, na sam Dan Armije RBiH, će biti upriličena školska manifestacija u OŠ "Begov Han" u Begov Hanu gdje će se dodijeliti 4 nagrade za najbolje literarne radove na temu "Dan armije" u vrijednosti od 50, 40, 30 i 20 KM, i 4 utješne nagrade po 10 KM. Nakon dodjele nagrada biće upriličena posjeta šehidskim mezarjima i obilježjima po mjesnim zajdnicama, a na kraju u 13,30 sati polaganje vijenaca i cvijeća, uz učenje fatihe, ili odavanje počasti, na centralnom šehidskom mezarju u Gornjoj Mahali u Žepču.

(1 Glasaj)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba