Danas u akšam nasutpa mubarek mjesec Ramazan

Danas 27.06.2014. godine, u akšam nastupa mjesec mubarek Ramazan. Kako je za portal Zepce.Ba rekao glavni imam MIZ-e Žepče, Izet ef. Efendić, Medžlis IZ-e Žepče sa svim svojim članovima IZ-e i sa svojim imamima, spremno dočekuje nastupajući Ramazan i šerif.

"Teravih-namaz klanjat će se na 25 mjesta i u tu svrhu biće angažovano 14 imama i 11 studenata i učenika naših medresa. Jedino nemamo uslove da obavljamo teravih namaz u Čolama, sva ostala naselja imat će redovan vjerski život u Ramazanu. U našim džematima učiće se ikindijska mukabela u svim džamijama, a u Žepču u Ferhat-pašinoj džamiji ikindijska i sehurska, a u Gornjomahalskoj (Šehidskoj) džamiji podnevska.
Držaće se ramazanska predavanja, kao i predavanja za žene u okviru „Ramazanske škole za žene“.
Obilježit ćemo mubarek noći, Lejletu-l-bedr i Lejletu-l-kadr. U samom gradu teraviju ćemo klanjati na četiri mjesta i to: u Ferhat-pašinoj, glavnoj džamiji, u Priječkoj, Gornjomahalskoj-šehidskoj i u mesdžidu u Opšeniku.
Teravija će se klanjati po takvimu , dvadeset rekata.", rekao je gl. imam MIZ-e Žepče, Izet ef. Efendić.Svim muslimanima od srca čestitamo nastupajući mjesec mubarek Ramazan.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Petak, 27 Juni 2014 18:42
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba